AB ülkelerine kuru kayısı ve kayısı çekirdeği İhracatlarinda kontrol sayıları değiştirildi.Kükürt dioksitten dolayi geri gelen parti sayılarının artmaması için Kayısı ihracatçıların Kükürt dioksit konusunda daha dikkatli olmaları gerekir.
Ticaret Bakanlığından alınan yazı;
- Avrupa Birliği (AB) hayvansal menşeli olmayan bazı yem ve gıdaların ithalatında resmi kontrollerin artırılmasına ilişkin 882/2004/AT sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü'nün uygulanması bağlamında 669/2009/AT sayılı Komisyon Tüzüğü’nü tadil eden ve bir örneği ekte gönderilen 2019/1249/AB sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 23 Temmuz 2019 tarihli ve L 195 sayılı nüshasında yayınlandığı,
- Anılan mevzuat değişikliği kapsamında, ülkemiz menşeli işlenmiş kayısı çekirdeklerinin siyanür tehlikesi nedeniyle söz konusu Tüzüğün I sayılı ekine eklenmesi, bahse konu ürünlere dair kontrol sıklığının %50 oranında belirlenmesi ve ülkemiz menşeli kuru kayısının AB’ye ihracatında sülfit riski açısından kontrol sıklığının %20’den %10’a indirilmesinin kararlaştırıldığı bildirilmektedir.