MALATYA SİVAS’A, SİVAS MALATYA’YA KATKI SAĞLAYACAK

  • 710

MALATYA SİVAS’A, SİVAS MALATYA’YA KATKI SAĞLAYACAK

Malatya Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 6 Şubat’ta yaşanan iki depremden sonra 11 ilde büyük felaketin ardından şehri yeniden ihya ve inşa konusunda yoğun bir mücadele verirken diğer yandan da şehrin normal hayata dönüş emarelerini de sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

 

“BÖLGE EKONOMİSİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ İÇİN BU PROTOKOLÜ İMZALIYORUZ”

 

Özcan, protokol ile ilgili şunları söyledi:

“Deprem süresi içerisinde yaşadığımız zorluk ve sıkıntıları atlatma konusunda bize destek veren komşu illerimizden Sivas Ticaret Borsamızda bir kardeş borsa protokolü imzalıyoruz. Malatya'yı bu yıkıntı ve enkaz durumundan bir an önce kurtarıp hem ekonomik olarak hem sosyal olarak yeniden bölgenin cazibe merkezine dönüştürmek için komşu illerimizde de böyle bir işbirliği yapıyoruz. Buradaki bütün amacımız işbirliği ve iş ilişkilerini güçlendirmek, ticaretin ve ekonominin özellikle gelişimine katkıda bulunmak, üyelerimizi ve bölge ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini de teşvik etmek için bu protokolü imzalıyoruz.”

 

Özcan, Sivas Ticaret Borsası’nın hububat konusunda Malatya ile işbirliklerinin olduğuna dikkat çekerek, hem hububat hem de hayvancılık konusunda işbirliği yapmayı planladıklarını söyledi.

 

“TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANIP, KENTİMİZİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ”

 

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya ise Malatya’da uzun yıllar ticaret yaptığını anımsatarak, deprem sonrası Malatya’da geçtikleri yerlerin kendilerini üzdüğünü ifade etti.

 

Karakaya, Malatya ile Sivas’ın yakın iller olduğunu kaydederek, “Sektörlerimizi ortak nasıl kalkındırabiliriz diye bir çalışma yaptık. Biz hububat üretim merkeziyiz burada sanayi biraz daha gelişmiş durumda. Üyelerimiz Malatya’ya çok ciddi şekilde hammadde tedarik konusunda yardımcı oluyorlar. Sivas olarak buradaki üretilen ürünlerin satış konusunda kentimizde ağ ciddi bir dağıtım ağı ciddi bir dağıtım ağı oluşturmak istiyoruz. Bu kardeş odalar ve işbirliği protokolü iki tarafa da hayırlı olur. İlk defa göreve geldik, sizin de yatımı konusunda başarılı olduğunuzu biliyorduk. Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde bunu duyduğumuz için tecrübenizden faydalanmak ve Sivas borsasını biraz daha ayağa kaldırmak için birlikte beraber fikir alışverişi içerisinde çalışmak istiyoruz. Bu protokolün sadece bu masada kalmaması için gerçekten yani sürekli hale getirmek ve borsalarımızı, üyelerimizi ve şehirlerimizi daha sürdürülebilir daha gelişmiş şeyler haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya tarafından işbirliği protokolü imzalandı.