ÖZCAN "KAYISI ÇEKİRDEĞİ İHRACATINDA YAŞANAN SORUNLARI İLETTİ"

  • 619

ÖZCAN "KAYISI ÇEKİRDEĞİ İHRACATINDA YAŞANAN SORUNLARI İLETTİ"

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’i ziyaret etti.

 

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için önemli bir gelir kaynağı olan kayısı ihracatıyla ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’e bilgi vererek, kayısı çekirdeği ihracatında yaşanan sorunların çözümü için destek istedi.

 

Özcan, ziyaretleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında son yıllarda dikkat çeken kuru kayısı ve çekirdeği ihracatı 6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen devam ediyor. 500 milyon dolar gelir hedefini yakalayan kayısı ve çekirdeğinde yaşanan sorun ve sıkıntıları Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Dr. Ersin Dilber’i ziyaret ederek, masaya yatırma fırsatı bulduk. Özellikle kayısı çekirdeği ihracatında önemli bir pazarımız olan Avrupa ülkelerinde karşılaştığımız problemleri kendileri ile paylaştık. Bakanlıktaki yetkililerle Avrupa Birliği Komisyonlarına taşıması gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Dr. Ersin Dilber’e teşekkür ediyorum.”

Galeri