BAŞKAN ÖZCAN’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

  • 584

BAŞKAN ÖZCAN’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Başkan Ramazan Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın coşku, heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Ebedi yurdumuzda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz atalarımızın açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını ve bugünlere kolay gelmediğinin altını çizen Özcan, mesajında şunları kaydetti:

“Binlerce yıllık köklü bir devlet geleneğine sahip olan necip milletimiz, tarih yolculuğundaki en büyük varoluş mücadelelerinden birini bundan bir asır önce yedi düvele karşı İstiklal Harbinde vermiştir.

Toprakları işgal edilerek, bağımsızlığı elinden alınmak istenen asil milletimizin türlü yokluk ve zorluklarla karşı verdiği bu destansı mücadele günümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin kapılarını bizlere açmıştır.

29 Ekim 1923’te imkansızlıklar içerisinde ilan edilen Cumhuriyetimizin aydınlığında ülkemiz; bilim, kültür, sanat, spor, ekonomi, politika, sosyal yaşam gibi her alanda büyük mesafeler kat etmiş ve bir dünya devleti haline gelmiştir.

Bugün bir asrı geride bırakarak her geçen gün daha da güçlenen Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz. Atalarımızın ödediği bedeller unutulmadan, milli bilinç, akıl ve bilimin ışığında daha fazla çalışarak ülkemizi dünyanın en güçlü ve ekonomisi en gelişmiş ülkesinden birisi yapmak hepimiz için bir görevdir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük ve güçlü Türkiye ülküsüyle ekonomide, üretimde, ihracatta kısaca hayatın her alanında çok daha fazla çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni hedefler belirlediğimiz bir dönemde her türlü zorluk karşısında atalarımızdan aldığımız güç ve ilhamla ekonomi alanında günün koşullarına uygun olarak daha kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya ve yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, onurla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımızın bütünlüğü ve bekası için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Galeri