BAŞKAN ÖZCAN’DAN TARSİM SİGORTA KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ VE SİLO TALEBİ

  • 584

BAŞKAN ÖZCAN’DAN TARSİM SİGORTA KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ VE SİLO TALEBİ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen ‘Malatya İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı. Toplantıda, tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan, Malatya tarım ve hayvancılık sektörünün talep ve önerilerini dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Şehir Buluşmaları Programı kapsamında bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

 

Kentte düzenlenen çeşitli programlara katılan Yılmaz, daha sonra “Malatya İş Dünyası” temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında iştirak etti.

 

Toplantıda Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, “Türkiye’nin kuru meyve grubunda son yıllarda dikkat çeken kuru kayısı ihracatı 6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen devam ediyor. İlimiz ve ülke ekonomisine yıllık 500 milyon dolar gelir getiren kuru kayısı da son dönemlerde iklim değişikliği ve ilkbahar erken yağmurları nedeniyle ortaya çıkan monilya hastalığı kayısıda rekolte ve kalite kaybına yol açmaktadır. Monilya hastalığından dolayı kayısı da yaşanan rekolte ve kalite kaybının ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TARSİM Sigorta kapsamına alınmalıdır. Yine Malatya da artık etlik hayvan yetiştiriciliğinde 600 bin baş hayvan yetiştiriyor. Bununla beraber Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları tamamlamış olup arsa dağıtımı başlamıştır. 98 işletmede 16 bin 750 baş hayvan yetiştirilecek. Malatya’da yüksek miktarda buğday ve arpa hasat edilmektedir.  Devletimizin yetiştiricilerimize destek amacı ile vermiş olduğu arpa, buğday ve mısırın muhafaza edilip ve yetiştiricilerimize dağıtımı için Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı siloya ihtiyacımız var” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise, her iki konu ile ilgili çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Galeri